Препоруке за превенцију инфекције COVID-19 у предшколским установама

Водећи рачуна о здрављу сваког детета, у ПУ ,,Каја“ спроводе се и поштују мере превенције инфекције COVID-19.

Read More

Моје место у мом месту

Неке од активности које су реализоване у сарадњи са локалном заједницом

Заједничке акције

У духу добре сарадње и подршке Локалној заједници и ЈКП “Комуналац” Љиг, ПУ “Каја” учествује у акцији припреме бањског базена за предстојећу сезону. ¢Уз помоћ запослених из ПУ “Каја” и суграђана, плићак базена у коме највише бораве најмлађи, осликан је мотивима из мора, океана, цртаних филмова, бајки… ¢У циљу заступања и промовисања права детета, реализовали смо ову идеју и употпунили најмлађима купање и забаву на љишком базену.

Посета мини зоо врту

Мешовита група 1 са васпитачима обишла је мини зоо врт браће Којић у Такову код Уба. Циљ посете је био обилазак ретких врста птица, емуа и нојева а што је уједно била и завршница пројекта „Птице“ који се на интересовање деце реализовао током целе радне године.

https://rtvcityub.rs/malisani-pu-kaja-iz-ljiga-u-posetili-mini-zoo-vrt-u-takovu/

Упис деце за 2021/22 годину

Поштовани родитељи, упис деце у вртић траје од 1.4.2021 до 30.4.2021.г.

Пријаве за упис обављају се преко линка: euprava.gov.rs

Од лименкице до лопатице

  У оквиру програма „Енергетске ефикасности“ и поводом обележавања 05. марта Светског дана  енергетске ефикасности, наш вртић је спровео низ активности. Једна од њих је анимирана презентација „Од лименкице до лопатице.“ На радост наших најмлађих кроз игру и дружење са ливницом „Симић“ и Огњеном Ивановић, створили смо едукативну презентацију у којој смо приказали пут једне рециклиране лименке. На том путу научили смо да је могуће 95% уштедети енергију, 95% смањити загађеност ваздуха и 95% умањити загађеност воде.

 У наставку реализованих активности, уследила је активност „Од игре до знања.“ Наше дечије Еко-патроле нашле су се у улози предавача, где су своје стечено знање даље ширили својим вршњацима и одраслима. Циљ активности је да кроз игру деца и одрасли уче и продубљују своја знања о значају очувања животне средине. Рециклажа је један од начина како можемо помоћи и сачувати природу у којој живимо. Да смо на правом путу, потврђује нам захвалница Амбасадора одрживог развоја и животне средине, која се захваљује на несебичној помоћи ливници „Симић“ у реализацији  пројекта „Енергетске ефикасности.“

„ Заједничка иницијатива у припреми и реализацији активности „Од лименкице до лопатице“ је велика подршка имплементацији међународног програма Еко-школе у Србији и подстицај осталим у локалној заједници, привреди и институцијама да се укључе у сличне акције заштите животне средине и очувања ресурса, које Еко-школе покрећу у свом окружењу.“

  Даљи циљ нашег вртића је рад на разним пројектима и активностима које ће нашој деци омогућити лепши и здравији живот.

Дечија недеља 2020.

ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА
Другачије околности, изазване епидемијом Корона вируса, навеле су нас да ове године активности које ће обележити Дечију недељу, буду организоване углавном, на отвореном. Оно што је обележило Дечију недељу ове године је Фестивал змајева на планини Рајац, надомак Љига. Фестивал је добио статус манифестације и одржаваће се сваке године током Дечије недеље. Више о догађају сазнајте кликом на садржај.

види садржај
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  У Јасленој групи 2 бораве деца узраста од 2-3 године. Васпитачи групе су Весна Савић и Драгана Марковић.

  - Јаслена група 2
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  У ову васпитну групу уписана су деца узраста од 4 до 7 година. Васпитач групе је Љиљана Ивановић.

  - ИО Пољанице
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  Васпитна група  издвојеног одељења Кадина Лука има 10-оро деце у саставу 8  девојчица и 2 дечака.  Васпитач групе је Данијела Пејчић.

  - ИО Кадина Лука
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  У групу издвојеног одељеља Ба уписано је 11 деце, 7 предшколаца и 4-оро деце старијег и млађег узраста. Васпитач групе је Снежана Милошевић.

  - ИО Ба
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  Група Козељ броји  10-ро деце , узраста од3 до 7 година. Васпитач групе је Јелица Томић.

  - ИО Козељ
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  У Мешовитој групи 1 бораве деца рођена 2015. и 2017. године и деца рођена јануара и фебруара 2016. и  2018. године. Васпитачи групе су  Јулијана Цвијановић и Кристина Зечевић.

  - Мешовита група 1
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  У месту Белановица постоји издвојено одељење Предшколске установе „Каја“. У ову групу мешовитог састава уписана су деца узраста од 2-7 година. Васпитачи у групи су Мирјана Поповић и Добринка Калинић.

  - Белановица
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  Састав ове групе чине деца која бораве по први пут у вртићу  из разлога обавезног похађања припремно-предшколског програма. Група броји 9-орo деце, у саставу од 6  дечака и 3  девојчице. Васпитач у групи је Биљана Ивановић.

  - Мини-програм
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  У Млађу васпитну групу уписана су деца узраста 3-4 године. Васпитачи групе су Бранка Сајић и Милена Стојнић.

  - Млађа група
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  У Предшколску васпитну групу уписано је  29-оро деце у саставу од 14 девојчица и 15 дечака, узраста од 6-7 година.  Васпитачи групе су Гордана Мајсторовић и Биљана Мартиновић.

  - Предшколска васпитна група
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  У ову васпитну групу уписано је  25-оро деце и садржи 15 дечака и 10 девојчица.  Васпитачи групе су Биљана Аћимовић и Маријана Николић.

  - Мешовита група 2
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  Старија васпитна група броји 29-оро деце, узраста 5-6 година. Васпитачи групе су Милена Трмчић и Весна Трнинић.

  - Старија група
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  Средња васпитна група састављена је од деце узраста 4-5 година. Васпитачи у групи су Мира Паприка и Зорица Мијаиловић-Јелић.

  - Средња група
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  У Старију јаслену групу уписана су деца узраста 2-3 године.  О деци брину медицинске сестре-васпитачи Мира Јанковић и Далиборка Павловић.

  - Старија јаслена група
 • Узрасне групе

  Јаслене, предшколске, припремне

  У Млађој јасленој групи бораве деца узраста од 1- 2 године са којима раде медицинске сестре-васпитачи Иванка Милосављевић, Славица Симић и Марина Митровић.

  - Млађа јаслена група

Године узлета

Предшколска установа „Каја“ Љиг, уз подршку SUPER пројекта Подршка реформи система предшколског образовања и васпитања у Србији, припрема се за увођење промена и отворена је за нове Основе програма "Године узлета" које нас очекују од септембра...

Најновије вести

Последњи чланци

14 дец

Оглас

На основу одлуке УО ПУ „Каја“ бр. 184 од 21.05.2021. године Предшколска установа „Каја“ Љиг објављује ПРОДАЈУ ПОЛОВНОГ КУХИЊСКОГ УРЕЂАЈА 1.Електрични казан за кување хране- brand „KOVINASTROJ“ Словенија- година производње 1976. На основу извршеног увида и прегледа уређаја овлашћеног представника …

26 нов

Водени пут- пројекат млађе јаслене групе

Поверење у дететове снаге предуслов је партнерства одраслог и детета. Циљ овог пројекта је усвајање нових сазнања о води и развијање активног односа са околином кроз отворени тип игре.

27 јул

Заједничке акције

У духу добре сарадње и подршке Локалној заједници и ЈКП “Комуналац” Љиг, ПУ “Каја” учествује у акцији припреме бањског базена за предстојећу сезону. ¢Уз помоћ запослених из ПУ “Каја” и суграђана, плићак базена у коме највише бораве најмлађи, осликан је …