У нашем вртићу обележили смо 10. мај, Међународни дан физичке активности „Кретањем до здравља“. Овај дан се традиционално обележава под овим слоганом и односи се на физичку активност без обзира на садржаје, место и време извођења. Циљна група је целокупна популација уважавајући све различитости. Ову глобалну иницијативу покренула је Светска здравствена организација (СЗО) још 2002. године у циљу подизања свести целокупне светске јавности о значају и важности редовне физичке активности у очувању и унапређењу доброг здравља.

Ове активности реализоване су у организацији васпитача Биљане Аћимовић, реализатора посебног програма у нашој Установи „Весели спортић – оријентиринг“ и у сарадњи са одбојкашким клубом „Спартак“ из Љига.

Предшколци су се тог дана у дворишту вртића такмичили у 7 спортских поља: Полигон, Трка колица, Набацивање обруча на сталак, Скок у даљ из места у таласима, Ношење лопте у пару, Трка у џаковима, Надвлачење конопца и у завршном делу деца су са одбојкашима и одбојкашицама заједнички играли Веселу (ревијалну) одбојку.

Пре почетка такмичарског дела, одбојкаши су припремили децу вежбама разгибавања и загревања, а онда су им по спортским пољима демонстрирали такмичарску активност и били контролори правилности и брзине извођења игре.

На крају такмичења уследило је послужење воћем и додела медаља.

Долазак одбојкаша и одбојкашица

Загревање и припрема

И најмлађи учествују

Такмичење по спортским пољима

Ревијална одбојка

Освежење на крају такмичења

Додела медаља