Тим за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања ПУ „Каја“ Љиг организује трибину под називом „УКРАДЕНА БЕЗБЕДНОСТ“. Трибина ће бити организована у Градској библиотеци Љиг, у петак, 21.12.2018. године са почетком у 14 часова. Трибина је намењена одраслима, те позивамо родитеље и све заинтересоване суграђане да присуствују.

Трибину ће водити ИГОР ЈУРИЋ, испред Фондације „Тијана Јурић“. Говориће о важним информацијама о безбедном коришћењу интернета и његовој злоупотреби од стране малолетника, као и о злоупотреби интернета над малолетницима.

Велика пажња посвећује се једној од најопаснијих злоупотреба – „онлајн завођењу“ односно педофилији, замкама које педофили праве, лажном представљању, злоупотреби личних података на интернету, злоупотреби фотографија на друштвеним мрежама, врбовању у секте.

Присутан је тренд пораста корисника интернета све ниже старосне доби. Велики број деце масовно се укључује на друштвене мреже, истовремено неспремна да се суоче са опасностима које вребају у виртуелном свету.

Родитељи и просветни радници едукују се како да препознају штетан, како недозвољени садржај, и како да прате понашање деце на интернету.

Очекујемо Вас.

С поштовањем,

Ваш Тим за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања ПУ „Каја“ Љиг