[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1607″ img_size=”medium”][vc_column_text]План и програм хигијенског режима рада ПУ ,,Каја“ Љиг

 

Јутарња тријажа од стране медицинске сестре на превентиви и васпитача преподневне смене је од 6:30 до 8 часова и продужена тријажа од стране медицинске сестре до 8:30.

Хемијско прање купатила је 3 пута у току дана хемијским средеством и то пре доласка деце у вртић, након доручка и после ручка, а дезинфекција купатила врши се након одласка деце кући.

Чишћење и дезинфекција ходника врши се свакодневно и то 3 пута хемијско прање ходника, 4.пут је дезинфекција по одласку деце кући.

Дезинфекција играчака врши се – потапањем једном месечно, а дезинфекција- прскањем, врши се свакодневно по одласку деце кући.

Отклањање чврстог отпада из васпитних соба, ходника и купатила врши се 4 пута недељно.

Прање и дезинфекција судова врши се машинским путем где се истовремено врши и хемијско прање и дезинфекција.

Дезинфекција радних површина васпитних соба врши се 4 пута у току дана.

Генерално чишћење васпитних соба које подразумева детаљно чишћење сваког дела вртића врши се једном месечно.

Промена дечје постељине врши се једном недељно.

Преглед косе на вашљивост врши се два пута недељно, понедељком и петком.

Праћење ухрањености деце врши се тромесечно.

Посета стоматолога – два пута годишње.

Санитарни преглед запослених врши се 2 пута годишње.

Употребом антибактеријског сапуна деца перу руке пре сваког оброка и након употребе купатила.

Јеловник се саставља 1 недељно.

Дератизација се врши 2 пута у току године.

Редовно вођење документације о деци изолованој из групе због болести, деци повређеној у вртићу, деци која су дошла са повредом из породице, тромесечно праћење ухрањености деце, евиденција о дезинфекцији, евиденција о спровођењу плана и програма хигијенског режима.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

За план и програм хигијенског режима дана у  ПУ Каја, одговорни су директор установе, Весна Трнинић и мед. сестра на превентивно-здравственој заштити Сунчица Лазаревић. Заједно са запосленима на овом пољу, брину да санитарно-хигијенски услови буду на одговарајућем нивоу.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Запослени на пословима хигијене и одржавања[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1522066882791-f97844e0-4ac3-9″ include=”1591,1590,1589,1588,1587,1585″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]