Тесла-потрага за проналасцима

Иновативни пројекат „Тесла – потрага за проналасцима” , урађен по STEM принципу ( science, technology, engineering , mathematics ) пратећи најновија технолошка достигнућа која омогућавају игру и едукацију уз помоћ или без паметних уређаја, представља пројекат који промовише Теслин живот, научна открића и Теслин народ у целом свету.

Како наводи Александар Игњатовић, аутор пројекта „Тесла- потрага за проналасцима“, ова едукативна игра промовише Теслин живот и рад и Теслин народ у целом свету и подсећа нас да смо потомци једног од највећих умова света икада.

Циљ је да се деца едукују и упознају са Теслиним доприносом човечанству, а све кроз игру, јер научна истраживања говоре да деца кроз игру уче неколико пута брже.

Деца у Предшколској установи ,,Каја” имала су прилику да истражују кроз поменуту друштвену игру и открију неке од проналазака Николе Тесле. На том путу стигли су и до Њујорка где је изложен њихов ликовни рад који је освојио награду од стране Пертини компаније.

Ликовни рад Предшколске групе 1 који послат на конкурс садржи и QR код који вас скенирањем води до видеа на јутјуб каналу Предшколске установе ,,Каја” где можете погледати дечију игру и чути сазнања до којих су деца дошла играјући се едукативним средством „Тесла – потрага за проналасцима”.