Еко-пакет креативни конкурс 2018-2019.

Еко- пакет креативни конкурс ове васпитне године имао је тему ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА. Најзанимљивији и најкреативнији радови су награђени. Сви учесници су показали на који све начин могу да продуже век употребљеној тетра пак амбалажи.

Наш вртић одлучио је да учествује на конкурсу са групним радом. Учешће у овом раду узели су : деца, родитељи, и сви запослени у предшколској установи “Каја”.

Током месеца јануара сви заједно смо доносили тетра пак и одлагали га у магацин. Пошто је зима и снег, деца су са својим васпитачима дошла на идеју да направе игло, пингвине, белог медведа, јужни и северни пол. Заједничким снагама створили смо диван и едукативан групни рад кога смо назвали “Земља нас за помоћ зове”. Тему рада прате и стихови песме васпитачице С. М. која нам скреће пажњу на глобално загревање и уништење наше планете.

Рад смо изложили на улазу у наш вртић како би свакодневно размишљали и чували нашу планету.

 

Ове године у Еко-пакет креативном конкурсу учествовало је 66 Еко школе из целе Србије. Вредна деца са својим васпитачима, учитељима, наставницима, другарима, родитељима направили су преко 1300 радова од употребљене Тетра Пак амбалаже.

У овој великој, јакој конкуренцији у категорији предшколски узраст и ученици од 1.-3.разреда основних школа, наша предшколска установа је освојила ПРВО МЕСТО и вредну награду у износу од 100.000 динара. Награда ће бити утрошена за спортске справе и реквизите.

У просторијама Центра за промоцију науке 20.5.2019.године одржана је свечана додела диплома победницима Еко пакет креативног конкурса за 2018/2019 годину. Свечаној додели из П.У. „Каја“ су присуствовали: директор Т.Каргановић, стручни сарадник М.Стојановић, васпитач Г.Мајсторовић.