Школица живота

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић отворио је  прву „Школицу живота” у селу Кадина Лука. Захваљујући овом пројекту који је реализовала Предшколска установа “Каја” у сарадњи са Фондацијом Новака Ђоковића, ИО Кадина Лука је место сесрета предшколске, школске али и све друге деце која радо посећују ово место и уживају у пријатном окружењу.

Ове године, у сарадњи Мешовите групе ПУ ”Каја” из Кадине Луке и Основне школое “Сава Керковић” Љиг, организована је акција уређења дворишта како би се обезбедио континуитет учешћа свих актера ВОР-а у заједници.

На заједничком родитељском састанку родитеља школске и предшколске деце који похађају школу и вртић у Кадиној Луци је договорено да се заједничким снагама избетонира плато испред улаза у школу. Потребан материјал је обезбедила наша школа, а један део су донирали локални предузетници.

Направљене су љуљашке, осликан плато испред улаза, направљен возић од палета, полигон препрека и клацкалице од гума. У радове су били укључени родитељи, а пропратни материјал је обезбедила ПУ „Каја“.

Деци у Кадиној Луци је овом дивном акцијом омогућено да имају пријатан амбијент за рад и дружење, а такође и свој паркић у који ће долазити и деца из Љига и околних села. Ова акција ће се наставити, а можда подстаћи и остале на нешто слично.