Дечија недеља 2018. године у ПУ “Каја” Љиг

За први дан  Дечије недеље планирана је позоришна представа. Путујуће позориште “Кофер Тетар” је и овог пута, својим глумачким способностима анимаирало сву децу наше установе. Била је то весела авантура најбољих другара, каубоја и каубојке – у потрази за Великим мудрацем и благом… Прича са поуком да је највеће богатство заправо-другарство…

По програму за уторак је планиран спортски дан. Осмишљен је и реализован у заједничким активностима са родитељима по систему “игара без граница”. Борба за најбољи пласман и такмичарски дух учинили су да се одрасли врате у детињство. Свакако,није било победника а задовољство је обострано.

 

 

Ликовно-еколошке активности реализоване су у среду. Деца су фарбала ауто гуме у четири боје које су касније адаптиране у мини-контејнере и научила да отпад можемо селекционисати ради рециклаже.

Четвти дан планиран је за сарадњу са локалном средином а обзиром на мото Дечије недеље најаадекватнија посета је била Дому здравља. Малишани су најпре посетили ординацију педијатра и том приликом добили информације везане за очување здравља. Како би деца стекла навику редовног одласка код стоматолога и изгубила страх од истог с тим у вези обишли смо докторку из овог профила. Посета је завршена поучном причом о хигијени уста и зуба.

Маскенбалом су се завршиле планиране активности овогодишње Дечије недеље. Двориштем вртића шетали су се роботи, пауци, летеле пчелице, буба-Маре,сове,виле…Најбољим маскама, по одлуци жирија додељене су награде.